Tegen de Stoeprand

Lief ZusjeBuitengewoon

Posted by saskiavandenheuvel.nl 13 Jul, 2015 12:38:45

Het is te lang geleden. Beloftes zijn niet meer wat ze waren. Bezwaren jaag ik in de wind. Kind, het is komkommertijd op pruimensap en jij bent waar je niet eerder was en ik ben waar ik niet wil zijn. Het is verre van fijn in dit krochtige gat, ja, ik verzin nog steeds graag nieuwe woorden. Oorden waar anderen al waren zijn voor mij niet interessant. Mijn nagels zijn gebroken en naast mijn nagels heel veel meer. Hoeveel keer denk jij nog te verhuizen? Als het droog wordt blijf ik hier maar anders ga ik varen. Ik zal op zee meer minnen dan aan land. Dan vang ik verse genegenheid voor jou en iemand anders. Die stuur ik op verpakt in wier. Als je blijft waar je bent. Kom niet hier.

De 100 besteMelding van het overkomelijke

Posted by saskiavandenheuvel.nl 12 Feb, 2014 17:42:05

Voor een prikkie kunt u een gedicht van mij lezen en die van vele anderen. Sla uw slag en draag een steentje bij aan de literatuur en het boekenvak.


Blog image

I.M. Martijn TeerlinckGedicht

Posted by saskiavandenheuvel.nl 15 Dec, 2013 20:06:36

en breken deed het glas

er zijn wolken in ons neergedaald
er is geen klok geen tijd die de slaaf geraamte geeft
de wind moest waaien heeft gewoed
in woorden eeuwenlang gewicht geblazen

wij hangen lamlendig in onze ligamenten
lethargisch tussen vel en bot
verlangen naar jouw jongensarmen
wervels vrijheidsbenen slangenschouders


ik ken het nut van sterven niet
zolang een rug te groeien heeft
je moest vervellen zeg ik je
nogmaals opstijgen uit jezelf
het stof van je schouders kloppen
nog altijd

Zo veel is zekerGedicht

Posted by saskiavandenheuvel.nl 08 Dec, 2013 14:05:09

Je hoofd ligt in een kuiltje gemaakt met mijn armen.
Het licht is buiten, binnen is de kamer herkenbaar
wit maar donker, de vensters hebben hun langste tijd
gehad. Mijn oude buurvrouw boerin zegt dat vensters
luiken zijn die dicht kunnen om de zon te weren, de wind
te keren, dieven kun je niet bekeren al geef je ze dertig jaar.
Zij stalen wat ze konden die avond met storm om
het huis, het kippengaas bleef staan. Onaangeroerd. Je hoofd
ligt naast mij en het lacht, lacht het wel. Ik tel vingers,
het zijn jouw vingers. Net als je voeten en hals wil ik je kussen.
Er is al zo veel verleden verdwenen in graslanden en
sloten, in huizen en toekomsten. Ik probeer vast te houden
uit alle macht, het meeste laat namelijk los. En je hoofd,
je hoofd ligt in een kuiltje dat ik zo houd. Ik verroer je niet.

Lief ZusjeBuitengewoon

Posted by saskiavandenheuvel.nl 15 Nov, 2013 16:43:19

Morgen is het weer zover. Weet je nog de eerste keer, je had je nieuwe schoenen aan, je handje was te klein, het snoep viel over de rand en je ogen spraken groot verlies. Het was koud of warm voor de tijd van het jaar, misschien was er zelfs zon, mijn geheugen reikt niet meer tot daar. Ik wilde je behoeden voor de kater maar het water stond mij aan de lippen. Ik zal je tippen; dit jaar zal het anders zijn. Dit jaar kijk ik in je ogen als je spreekt. Dit jaar zal ik je bevlogen gadeslaan. Ik zal de geuren redden en de elfen, de verhalen en de liefde. Ik zal je alles geven in cadeaupapier met een kusje erop. Het kan, ik heb er genoeg van, het loopt mij over. Morgen zing ik het lied.

NieuwsBuitengewoon

Posted by saskiavandenheuvel.nl 08 Nov, 2013 14:35:09

Prachtig cadeau voor de kerst: Het groot kerstverhalenboek met

Tommy Wieringa, Marion Pauw, Viktor Frolke, Youp van t Hek, Thomas Verbogt, Daan Heerma van Voss, Anneke van Wolfswinkel, Anton Dautzenberg, Elke Geurts, Ellen Deckwitz, Ellen Heijmerikx, Erik Nieuwenhuis, Ernest van der Kwast, F.Starik, Gerwin van der Werf, Hanneke Hendrikx, Ingmar Heytze, Ivo Victoria, Janneke Vreugdenhil, Jeroen Thijssen, Maartje Wortel, Mark Verver, Mijke Pol, Onno Kleijn, Onno Wesseling, Philip Huff, Rita Spijker, Rob van Essen, Rob Waumans, Saskia van den Heuvel en Vrouwkje Tuinman

Blog image

Lief ZusjeBuitengewoon

Posted by saskiavandenheuvel.nl 03 Jun, 2013 16:24:42

Ik heb een zuchtlijn aangelegd. Het maakt niet uit aan welke kant je zit, je stem is goed we verbinden een storm, dag en nacht. Nooit voor de vorm, het is de zomerpracht, kijk je lacht. Je mag geen oude vrouwtjes plukken dat heb ik eerder al gezegd. Je mag roepen wat je wilt je mag dansen op het koord, er hoort geen ondertiteling bij. Wij zijn wij en niemand in het bijzonder. Wij zijn vrij en doen nooit onder, vergeet de vergankelijkheid. Vergeet het hollen van gedachten want wat is echt. Echt is alles wat je durft te zeggen en ik zeg je hier en nu dat alles lijkt oprecht. Ik geef je groen om er je voordeel mee te doen.

Lief ZusjeBuitengewoon

Posted by saskiavandenheuvel.nl 20 May, 2013 09:49:47

Het weer heeft geen invloed meer op je krullen, spullen hebben hun langste tijd gehad en waar je gaat laat het verleden zich zingen alsof je zeggen wil, kijk daar was ik de prinses. Niemand heeft je kroon geroofd, niemand speelde vals maar ik zag een vrije val gebeuren. De felle kleuren, de geuren, hoe ze doofden in wat jouw leven heet. Vandaag kocht ik stiften en wierookstokjes. Elke dag zal ik twaalf passen zetten in het hoge gras, ik zal zweren dat ik beter word, iemand zal je heroïsch redden en samen worden we oud. Morgen schrijf ik het verhaal van de prins als hij komen wil. Tot dan blijf ik stil.