Tegen de Stoeprand

Tegen de Stoeprand

Poëzieweblog

Lezen doet u op eigen risico. Elke gelijkenis met Echte Poëzie, bestaande gebeurtenissen en/of personen berust op louter toeval.

Lief Zusje

BuitengewoonPosted by saskiavandenheuvel.nl 13 Jul, 2015 12:38:45
Het is te lang geleden. Beloftes zijn niet meer wat ze waren. Bezwaren jaag ik in de wind. Kind, het is komkommertijd op pruimensap en jij bent waar je niet eerder was en ik ben waar ik niet wil zijn. Het is verre van fijn in dit krochtige gat, ja, ik verzin nog steeds graag nieuwe woorden. Oorden waar anderen al waren zijn voor mij niet interessant. Mijn nagels zijn gebroken en naast mijn nagels heel veel meer. Hoeveel keer denk jij nog te verhuizen? Als het droog wordt blijf ik hier maar anders ga ik varen. Ik zal op zee meer minnen dan aan land. Dan vang ik verse genegenheid voor jou en iemand anders. Die stuur ik op verpakt in wier. Als je blijft waar je bent. Kom niet hier.

  • Comments(1)//weblog.saskiavandenheuvel.nl/#post48

Lief Zusje

BuitengewoonPosted by saskiavandenheuvel.nl 15 Nov, 2013 16:43:19
Morgen is het weer zover. Weet je nog de eerste keer, je had je nieuwe schoenen aan, je handje was te klein, het snoep viel over de rand en je ogen spraken groot verlies. Het was koud of warm voor de tijd van het jaar, misschien was er zelfs zon, mijn geheugen reikt niet meer tot daar. Ik wilde je behoeden voor de kater maar het water stond mij aan de lippen. Ik zal je tippen; dit jaar zal het anders zijn. Dit jaar kijk ik in je ogen als je spreekt. Dit jaar zal ik je bevlogen gadeslaan. Ik zal de geuren redden en de elfen, de verhalen en de liefde. Ik zal je alles geven in cadeaupapier met een kusje erop. Het kan, ik heb er genoeg van, het loopt mij over. Morgen zing ik het lied.

  • Comments(0)//weblog.saskiavandenheuvel.nl/#post44

Nieuws

BuitengewoonPosted by saskiavandenheuvel.nl 08 Nov, 2013 14:35:09
Prachtig cadeau voor de kerst: Het groot kerstverhalenboek met

Tommy Wieringa, Marion Pauw, Viktor Frolke, Youp van t Hek, Thomas Verbogt, Daan Heerma van Voss, Anneke van Wolfswinkel, Anton Dautzenberg, Elke Geurts, Ellen Deckwitz, Ellen Heijmerikx, Erik Nieuwenhuis, Ernest van der Kwast, F.Starik, Gerwin van der Werf, Hanneke Hendrikx, Ingmar Heytze, Ivo Victoria, Janneke Vreugdenhil, Jeroen Thijssen, Maartje Wortel, Mark Verver, Mijke Pol, Onno Kleijn, Onno Wesseling, Philip Huff, Rita Spijker, Rob van Essen, Rob Waumans, Saskia van den Heuvel en Vrouwkje Tuinman  • Comments(0)//weblog.saskiavandenheuvel.nl/#post43

Lief Zusje

BuitengewoonPosted by saskiavandenheuvel.nl 03 Jun, 2013 16:24:42

Ik heb een zuchtlijn aangelegd. Het maakt niet uit aan welke kant je zit, je stem is goed we verbinden een storm, dag en nacht. Nooit voor de vorm, het is de zomerpracht, kijk je lacht. Je mag geen oude vrouwtjes plukken dat heb ik eerder al gezegd. Je mag roepen wat je wilt je mag dansen op het koord, er hoort geen ondertiteling bij. Wij zijn wij en niemand in het bijzonder. Wij zijn vrij en doen nooit onder, vergeet de vergankelijkheid. Vergeet het hollen van gedachten want wat is echt. Echt is alles wat je durft te zeggen en ik zeg je hier en nu dat alles lijkt oprecht. Ik geef je groen om er je voordeel mee te doen.

  • Comments(1)//weblog.saskiavandenheuvel.nl/#post42

Lief Zusje

BuitengewoonPosted by saskiavandenheuvel.nl 20 May, 2013 09:49:47
Het weer heeft geen invloed meer op je krullen, spullen hebben hun langste tijd gehad en waar je gaat laat het verleden zich zingen alsof je zeggen wil, kijk daar was ik de prinses. Niemand heeft je kroon geroofd, niemand speelde vals maar ik zag een vrije val gebeuren. De felle kleuren, de geuren, hoe ze doofden in wat jouw leven heet. Vandaag kocht ik stiften en wierookstokjes. Elke dag zal ik twaalf passen zetten in het hoge gras, ik zal zweren dat ik beter word, iemand zal je heroïsch redden en samen worden we oud. Morgen schrijf ik het verhaal van de prins als hij komen wil. Tot dan blijf ik stil.

  • Comments(0)//weblog.saskiavandenheuvel.nl/#post41

Lief Zusje

BuitengewoonPosted by saskiavandenheuvel.nl 23 Mar, 2013 21:03:13
Vanavond heb ik bij moeder gegeten en er is ook al niks op de tv. De avonden alleen zijn niet om door te komen, de kippen zet ik zelf op stok, zo vries ik deze lente in, alsof iemand mij iets zeggen wil maar net op tijd nog stopt. Met excuus voor deze overlast, hoe gaat het eigenlijk met jou. Ik heb je voeten al zo lang niet meer gezien en je zeven-wonderen-haardracht in maanden niet aanschouwd. Je zal denken dat ik te weinig aan je denk maar denken over denken is als copuleren zonder God. Als God voor liefde staat waarin je kan geloven wil ik speciaal voor jou geloven in een God. Heel veel liefs tot wanneer ik je weer zie. Je doet het goed, geloof me, ga zo door.

  • Comments(0)//weblog.saskiavandenheuvel.nl/#post40

Lief Zusje

BuitengewoonPosted by saskiavandenheuvel.nl 30 Jan, 2013 13:44:25
Hoeveel tranen zitten er achter je ogen. Hoeveel dagen duurt het voor we winnen van de doden. Zij stalen de shows, wij modderen in open wonden. Hoeveel woorden kan ik maken met mijn geweten tussen schone handen. Hoe snap jij ooit nog wat ik bedoel en wat ik bedoel is echt gemeend. Ook ik heb zonden. Hoeveel zwaarder moeten ze wegen voordat we vallen, onze gezichten uit de plooi. Ik gooi de dooi erin voor de donder. En de donder en de donder. Je bent onzichtbaar hiervandaan, je doet je best, je haalt je strepen maar niemand die iets merkt. Ik zei het eerder al; er zit modder in deze maand. Later wordt het beter met zicht op meer clichés, wat vleierijen of een godswonder.

  • Comments(0)//weblog.saskiavandenheuvel.nl/#post36

Lief Zusje

BuitengewoonPosted by saskiavandenheuvel.nl 28 Jan, 2013 11:27:02
De zon schijnt, het ijs smelt, de sneeuw is bijna weg, het land is verzopen, niemand snapt nog wat ik zeg, er heerst een nieuw soort ijdelheid, we zijn op het ergste voorbereid en toch overkomt ons dit. Rijm. Je praat met een mond vol, kent hier heg noch steg en knipt je nagels met een gang alsof je leven er vanaf hangt. We spelen terug. We ademen vooruit, we doen waar we het beste in zijn en duiken 's avonds onder. Niemand haalt ons onderuit, daarvoor zijn we te snel, te slim en net een te groot wonder. Laten we knipogen tot ze erbij neervallen. Het is niet eens te vroeg voor ons. Maar zij, zij snappen niet dat jij de mooiste bent, zij moeten eerst hun maten naaien maar ze durven niet. Ze hebben iets in hun ogen, hoe dat heet dat weet jij wel. Wij spelen niet hun spel, wij zijn bijzonder.

  • Comments(0)//weblog.saskiavandenheuvel.nl/#post35
Next »